Двигатели

Във всички генератори, производство на Cummins Power Generation се използват нискооборотни (1500 оборота/мин) високоресурсни дизелови четиритактови двигатели, производство на Cummins Engine (за дизелови генератори до 15 kVA се използва двигател производство на Kubota) с водно охлаждане, оборудвани с електронно регулиране на честотата и система за електронно управление на впръскването (изключение правят няколко модела с по-ниска мощност). Електрическата система на двигателя Електрическата система на двигателя: 12 VDC за генератори до модел  С250D5 и 24 VDC за по-мощните.

Двигателите на повечето генератори Cummins са оборудвани с турбокомпресор.

Производител на  турбокомпресорите е Cummins Turbo Technologies (название до 2006 година - Holset).

Дизеловите двигатели Cummins в продължение на много години се използват успешно по целия свят в широк спектър на приложение. Много известни световни производители на комплектно оборудване използват мощността и надеждността на двигателите Cummins за достигане на много висок ниво на производителност, основано на висок коефициент на техническа готовност (0,96-0,99) при най-ниски съвкупни загуби в хода на експлоатацията им, техническото обслужване и ремонта на двигателите.

Cummins успешно внедрява ново поколение дизелови двигатели от серията "Quantum" с интегрирана система за електронно управление и диагностики. Надеждност, дълъг живот, икономичност и екологичност на дизеловите двигатели от  тази серия почти два пъти превъзхождат по показатели двигателите от предходното поколение.

Високият коефициент на техническа готовност на двигателите Cummins от новата серия достига 0,98, благодарение на непрекъснатия мониторинг на около 40 различни параметри на работа на двигателя в режим на реално време, с използване на новите системи на филтрация "Eliminator" и "Sentinel", позволяващи увеличаването на периода за смяна на маслото. В крайна сметка всичко това позволява на потребителя сравнително бързо да  възвърне вложените в техника средства за сметка на ниската себестойност на работа, висок коефициент на техническа готовност, значителна икономия на гориво-смазочни материали и ресурсов за ремонт и техническо обслужване, а така също така коректно отношение към околната среда.

Използвани двигатели в генераторните системи на Cummins Power Generation

 

 

Свържете се с нас

Внимание!


Версията на браузъра Ви не се поддържа.
Моля, обновете до актуална версия.