ИПО ООД навършва 30 години от основаването си

НачалоИПО ООД навършва 30 години от основаването си

ИПО ООД навършва 30 години от основаването си

Тази година фирма ИПО ООД отбелязва своя 30-ти юбилей. Основана през май 1990г., с утвърдени позиции в индустриалния бранш в България и на международния пазар, компанията продължава да отстоява принципите си за лоялност към своите клиенти и безкомпромисно качество на всички продукти и услуги в своето портфолио.

В първите години след основаването си, основна дейност на компанията e производство и ремонт на резервни части на минни и минно-обогатителни машини. На база натрупания опит в сферата на производството и в отговор на непрекъснатото търсене на резервни части за машиностроителната, миннодобивната, строителна промишленост, енергетиката, агробизнеса, корабостроенето и транспорта, започва да се развива второто основно направление – дилърството.
 
      
 
Повече от 20 години фирма ИПО представлява на българския пазар редица световно утвърдени производители на индустриални машини и агрегати. През 1998 г. Cummins Inc., световен лидер в проектирането и производството на дизелови двигатели за индустриални приложения, избира ИПО ООД за свой официален дилър за България. В портфолиото на фирмата се нарежда и дилърството на утвърдения японски производител на индустриални двигатели Yanmar, както и производителя на автоматичните скоростни кутии Allison. Водещия американски производител на дизелови генератори Cummins Power Generation (CPG), както и производителят на филтри и филтриращи системи Fleetguard, и двете като част от групата на Cummins Inc., също избират ИПО ООД за свой дистрибутор на българския пазар.
 
На разположение на клиентите на фирмата е надеждната и добре развита сервизна мрежа в страната. Всеки един сервиз е оборудван с всички необходими оригинални стендове и инструменти за извършване на сервизно и гаранционно обслужване, частични и основни ремонти на всички модели двигатели Cummins и Yanmar, генератори CPG и скоростни кутии Allison. Освен стационарните сервизи в София, Карлово, Варна и Панагюрище, ИПО ООД разполага и с напълно оборудвани мобилни сервизи, които могат да извършват сервизно обслужване или частични ремонти на място при клиента във всяка една точка на България.
 
Специално проектираната за сервизна дейност сграда на 5 нива в гр. София, помещава специализираните сервизи за двигателите Cummins, Yanmar, скоростните кутии Allison и дизелови генератори Cummins Power Generation. По двигателите Cummins, Yanmar, и скоростните кутии Allison, тук се извършват техническо обслужване (ТО), както и гаранционни, текущи и основни ремонти. Сервизът разполага с всички необходими диагностични софтуерни програми за извършване на специализирана диагностика нa двигателите и предавателните кутии, както и специализирани стендове за техния ремонт и изпитване. Поддържаният склад с голямо разнообразие от оригинални резервни части и консумативи, заедно с готовността на сервизните автомобили, гарантират на клиентите експресно обслужване. Постоянния достъп до централните складове на Cummins, Yanmar и Allison и близкото партньорство с производителите, от друга страна, осигуряват доставката на неналични резервни части до 3 дни от поръчката.
 
      
 
В сервизната база в гр. София се помещава и оторизираният Bosch Diesel Centre, който извършва диагностика и ремонт на всички горивни системи Bosch. От 2015 г. насам дизеловият център на ИПО ООД е оторизиран сервиз за горивните системи и на Delphi и Siemens-VDO, покривайки целия им продуктов диапазон. През 2018 г. фирмата се разраства с още едно представителство. ИПО ООД става официален оторизиран сервиз за автобусите Temsa за България. За тези автобуси, срещани в градски и междуградски транспорт, сервизът предлага пълно гаранционно и извънгаранционно обслужване и ремонт.
 
Oбновеният през 2015г централен сервизен комплекс на фирмата, базиран в гр. Карлово на площ от 1200 кв. м. също дава възможност за извършване на диагностика, техническо обслужване и ремонт на двигатели Cummins и Yanmar, скоростни кутии Allison и дизелови генератори Cummins Power Generation. Обособени са зони за разглобяване, измиване, настройка и калибровка за отделните части и възли. С помощта на осемтонен мостов кран отделните елементи се транспортират в различните сектори. Сградата бе отличена от конкурса "Сграда на Годината" 2015 със специалната награда за индустриална сграда, отличаваща се с изключително иновативен дизайн и архитектура.
 
Производствената дейност на фирмата е съсредоточена в град Карлово и обхваща металолеене на детайли и резервни части от черни и цветни метали, механично производство и производство на заваръчни конструкции за минната, минно-обогатителната, строителната, пътно-строителната индустрия и др. С вече 30 години опит в производството, металолеенето и металообработването, фирма ИПО ООД е считана за утвърден производител и доставчик на услуги и резервни части за минните компании в България и Европейския съюз. С течение на времето предприятието започна засилено да специализира в производството и доставката на оборудване, което в много случаи изисква нестандартни решения, свързани с решаването на производствените задачи, възникнали пред клиентите. Основната производствена дейност на предприятието е заложена в създаването на висококачествени малки и средни серии детайли от черни и цветни метали с груба или окончателна механична обработка. Надеждното оборудване намира широко приложение при машини и съоръжения в различни сфери на минната, строителната, пътностроителната, селскостопанската, транспортната индустрия и енергетиката.
 
          
 
Някои от най-широко разпространените детайли, произвеждани от ИПО, са резервни части и екипировка за минно и флотационно оборудване, също така и висококачествени зъби, корони и ножове за пътностроителни, земекопни и кариерни машини; облицовъчни плочи от високо износоустойчви стомани с приложение за мелници във флотационни фабрики и др. Един от основните приоритети за компанията, благодарение на който продължава да обслужва клиенти в широк диапазон от индустриални сектори, е постоянството. Компанията ежегодно реинвестира в обновяване и модернизиране на техническата база, обучение и квалификация на своите специалисти и в нови бизнес направления. 
 
Успоредно и неразделно от целите за икономическо развитие и растеж, компанията залага като основополагащ принцип своята политика по отношение на опазване на околната среда и осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. Значителни усилия и ресурс се отделят ежегодно за съблюдаването на най-високите стандарти и изисквания в тези направления. Така през 2014 г. ИПО ООД стана първото българско производствено предприятие с легализирано комплексно разрешително от РИОСВ. Този превантивен инструмент гарантира недопускане или намаляване на емисиите на вредни и опасни вещества в атмосферата, водите и почвата. По този начин се осигурява и законосъобразното управление на отпадъците от промишлени дейности с цел опазване качеството на околната среда.
 
През последните 30 години всяко ново направление на предприятието, добавено към дейността, следва неговите основни принципи за високо качество на всички предлагани услуги, лоялно отношение към клиентите си и грижа за техните бизнес нужди. Всичко това се поддържа през годините благодарение на екипите на всяко едно направление в компанията. Някои от специалистите са част от ИПО ООД от самото й създаване и това е най-ценното, с което фирмата разполага.‘ 
 

Внимание!


Версията на браузъра Ви не се поддържа.
Моля, обновете до актуална версия.